Skoči na glavno vsebino

V torek, 23. 4. 2024, je na Osnovni šoli Spodnja Idrija potekala revija otroških in mladinskih pevskih zborov, na kateri so se pod vodstvom zborovodkinje Marine Bizjak in ob klavirski spremljavi Maje Tajnšek predstavili štirje zbori: OPZ Siničke iz OŠ Spodnja Idrija, OPZ OŠ Spodnja Idrija, MPZ Mladi upi iz OŠ Idrija in MPZ iz OŠ Spodnja Idrija.

Prve so na oder pogumno stopile najmlajše pevke, članice otroškega pevskega zbora Siničke. Najprej so nas s pesmijo popeljale na zeleno travco, nato so nam zapele o muci, ki na klavir igra, zatem pa so se spraševale, kje živi pravljica. Požele so velik aplavz in oder prepustile pevkam otroškega pevskega zbora od 2. do 5. razreda. Te so nam za začetek zapele pesem, ki še kako dobro opiše letošnjo pomlad: Sonce sije, dežek gre. Nato so prepevale o treh čebelah, za konec pa so nam z glasbo povedale, kako bi izgledalo, če bi se svet nazaj vrtel. Za njimi so oder zavzele pevke mladinskega pevskega zbora Mladi upi OŠ Idrija. Predstavile so se z ljudsko pesmijo Pa se sliš, nato smo se skupaj z njimi zazibali v ritmu pesmi Dan ljubezni, zatem pa so nas še dodatno razvedrile s pesmijo Glasba naj objame te. Kot zadnje v tem večeru so oder zasedle pevke mladinskega pevskega zbora OŠ Spodnja Idrija. Zbranim so predstavile repertoar s tekmovanja, ki so se ga nedavno udeležile. Za začetek so v idrijski ljudski pele o tem, da bodo šuštarja vzele, nato so nam skušale pričarati pomlad z zvončki in trobenticami, zatem so nas s pesmijo Fsi so venci beili ponovno ponesle v svet ljudskih pesmi, za konec pa so nam pripravile še pravo malo glasbeno poslastico z izvedbo pesmi Best day of my life.

Strokovna spremljevalka vseh nastopov je bila Barbara Kovačič, ki je vsem namenila veliko spodbudnih besed. Prav vsi si zaslužijo veliko pohvalo in so lahko upravičeno ponosni nase. S tem bi se zagotovo strinjali tudi vsi obiskovalci, ki so ob koncu veselih obrazov zapuščali dvorano.

Marina Bizjak.

Dostopnost