Skoči na glavno vsebino

V okviru mednarodnega eTwinning projekta Mensch und Metalle (Človek in kovine), v katerem sodelujemo OŠ Idrija, OŠ Cerkno, Gimnazija Freiherr-vom-Stein iz Betzdorfa v Nemčiji ter Neue Mittelschule Weitensfeld iz Avstrije, so nas v sredo, 29. 3. na šoli obiskali učenci in učenke partnerskih šol z učitelji spremljevalci.

Devetošolci, ki obiskujejo izbirni predmet Nemščina III, so skupaj z mentorico in koordinatorico projekta Urško Boškovič za goste pripravili celodnevni program, ki je vključeval sprejem udeležencev v prenovljeni knjižnici, raziskovanje bogate dediščine 500-letnega rudarjenja živega srebra v Idriji v Mestnem muzeju Idrija, v Antonijevem rovu ter v Topilnici Hg ter reševanje zanimivega kviza o tehniški in kulturni dediščini, ki je vpisana tudi na Unesco seznam svetovne dediščine.

Gostom so v nemščini pokazali zaklade in zanimivosti našega mesta, nad katerimi so bili le-ti navdušeni. Za pokušino domačih dobrot – potice, ocvirkovice in žlikrofov – so ob finančni podpori OŠ Idrija poskrbeli v šolski kuhinji, za kar se jim lepo zahvaljujemo.

 

Dostopnost