Skoči na glavno vsebino

 

21.12. 2021 smo imeli tehniški dan o idrijskih jedeh. Drugom šolsko uro smo ponovili bonton, pravila obnašanja za mizo, se obuli in oblekli in se napotili proti gostilni Kos. prijazno so nas sprejeli in anm pokazali, kam naj se usedemo. Na začetku smo bili postreženi s smukavcemin ocvirkovco. Za glavno jed so bili žlikrofi, sladica je bila zelševka. Od tretješolcev in zaposlenih v gostilni Kos smo se poslovuili s kratko zahvalao in dvema pesmima. V šoli smo naredili še kratke ankete o idrijskih jedeh. Zaposleni na šoli so nam na vprašanja z veseljem odgovorili.

Urša

 

 

Danes smo šli v gostilno Kos. Posedli smo se za mize, odložili bunde. Potem smo jedli smukavc. Dobili smo še žlikrofe z bakalco. Potem smo imeli anketo o idrijskih jedeh.

Leon

Danes smo imeli tehniški dan. Prvo uro smo imeli pouk glasbe. Potem smo se pogovarjali, kaj bomo jedli in kako se moramo obnašati v gostilni. V giostilni smo bili s tretjimi razredi. Jedli smo žlikrofe z bakalco, zelševko, smukavc in ocvirkovco. Vse je bilo zelo dobro. Pili smo čaj in vodo. Na koncu smo zapeli Idrijsko in eno zimsko pesmico ter se zahvalili delavcem gostilne Kos. Ko smo prišli v šolo, smo se še pogovarjali. Nato smo se dali v pare in šli po šoli ter delali anketo. S tem smo zaključili tehniški dan.

Vasja

Jedli smo v gostilni Kos. Jedli smo smukavc, pili čaj in vodo. jedli smo še žlikrofe z bakalco, ocvirkovco in zelševko. imeli smo še pouk.

Nik

Danes smo šli v gostilno Kos. Danes smo pokušali idrijske jedi. Jedli smo žlikrofe, smukavc, ocvirkovco. Bilo mi je zelo všeč, ko smo poizkušali idrijske jedi. Ko smo prišli nazaj v šolo, smo naredili miselni vzorec.

Luka

Danes smo šli v gostilno Kos. jedli smo idrijske jedi. Poizkusili smo smukavc, ocvirkovco, žlikrofe in zelševko. Ob koncu smo še zapeli dve pesmi. V zvezke smo napisali vse idrijske jedi. Izvajali smo anketo in ljudi spraševali o idrijskih jedeh. na koncu smo imeli še pouk. Bilo je zelo zabavno.

Tjaša

Dostopnost