Skoči na glavno vsebino

Pomladna olimpijada je v podaljšanem bivanju vsakoletni dogodek. Godi se okrog 31. maja – svetovnega dneva športa, nekako proti koncu šolskega leta, ko se pomlad počasi že preveša v poletne temperature. Te navadno dopustijo, da si otroci privoščijo razne vodne igre, a letos smo jih zaradi nestanovitnega vremena raje izpustili.

Zavoljo COVID-19 je bila lani olimpijada povsem črtana iz programa. Prejšnji teden smo jo, upoštevajoč omejitve in ukrepe, izvedli nekoliko prilagojeno. Če športno obarvano popoldne običajno popestrijo simbolična tekmovanja med ekipami podaljšanega bivanja, te pike na i sedaj, ko otroci ostajajo znotraj svojih skupin, ni bilo. Navadno ji posvetimo en sam dan, v letošnji pomladi pa smo ji namenili celoten teden od 24. do 28. maja.

Dejavnosti smo učitelji pripravili za ločene skupine. Nekateri so kvišku dvigali pisano padalo, drugi so se preizkusili na hoduljah, veliko je bilo raznih štafetnih iger, nekateri so si pred temi privoščili še sprehod do Mejce. Stroge tekmovalnosti smo se vzdržali, poudarjali pa športni duh, zabavo ter vpliv gibanja na človekovo telo in zdravje.

Otroci so veseli vsakršnih aktivnosti, ki presegajo okvire običajnega dneva v podaljšanem bivanju.  Prilagojenim okoliščinam navkljub in ne glede na to, ali so se razživeli na šolskem igrišču, dvorišču ali sredi športnega parka Mejce, so tudi tokrat uživali, kot znajo le otroška srca. Obrazi ujeti na fotografije vas bodo o tem nedvomno prepričali. Vabljeni, da športno dogajanje z nami podoživite z obiskom spodnje fotogalerije.

 

Dostopnost