Skoči na glavno vsebino

Spoštovani učenci,

za nami je prvi teden zaprtja šole. Zelo se je spremenil naš delovni dan, kajne? Zjutraj ni potrebno tako zgodaj vstati, šolski zvonec nas ne ‘zmoti’ več vsakih 45 minut, ni ustnega ocenjevanja znanja, pisnih preizkusov znanja, domačih nalog…

In tudi ni zabavnih klepetov med sošolci med odmori in med čakanjem na kosilo. Ni igre na šolskem igrišču. Ni zanimivih razlag učiteljev, skupnega utrjevanja znanja …

O posebnem izzivu, ki je pred nami, smo govorili pred enim tednom. O tem, da so prišli časi, v katerih se ne znajdemo, saj so za nas popolnoma neznani. In prinašajo s seboj polno vprašanj, pa tudi priložnosti za nova, drugačna spoznanja.

Vaša želja, da čimprej začnete z učenjem od doma, je bila velika. Zaradi izjemne obremenitve Arnesovih strežnikov je bila v ponedeljek naša šolska spletna stran občasno nedosegljiva. Strokovnjaki so že isti dan omogočili, da delo poteka nemoteno. Zato do nadaljnjega ostaja način podajanja učne snovi nespremenjen – do gradiva dostopate preko šolske spletne strani (Gradiva za delo na domu).

Skrbno in redno še naprej spremljajte šolsko spletno stran. V prihodnjem tednu vam bodo učitelji zastavili nove naloge, dejavnosti, nove izzive. Nekateri učitelji so vam že ponudili pomoč; izkoristite jo. Drugi bodo od vas pričakovali poslane rešene naloge; upoštevajte njihove usmeritve in navodila. Na vaša sporočila vam bodo radi odgovorili. Verjetno ne takoj, a čim bodo lahko.

Zdaj je čas, da si med seboj tudi pomagamo. Spretni ste pri uporabi socialnih omrežij. Povežite se ‘na daljavo’, pomagajte si pri reševanju učnih vsebin. Skupaj iščite ideje, kako zanimivo in koristno preživeti ta čas. In ostanite doma.

Spoštovani starši,

zahvaljujemo se vam za sodelovanje in podporo.

Prišli so časi, za katere smo mislili, da ne obstajajo. Kako bo, kako se bo virus širil, koliko bo obolelih, bom jaz zbolel… ne vemo. In to je tisto, ki nam povzroča še večjo zmedo; in ta negotovost, ker ne moremo napovedati, kdaj bo konec, kdaj se bo spet začela šola, kako bomo to nadoknadili… Ogromno vprašanj, a nobenega odgovora.

Šole so do preklica zaprte, koliko časa bo to trajalo, nihče ne ve. Izvajanje pouka na daljavo je za vse nas novost. Zato vas ob tej priliki prosimo za razumevanje vseh težav in nerodnosti, ki bodo ob tem nastale. Učitelji bodo gradivo za učenje na daljavo redno objavljali.

Zavedamo se, da izpolnjevanje nalog ne bo vedno enostavno. Pa tudi tega, da lahko vsi zbolimo, tako učenci, starši in seveda tudi učitelji. In tudi tega, da marsikateri starš dela od doma, v nekaterih družinah oba starša, zraven pa še otroci, ki se morajo učiti na daljavo. So tudi družine, kjer sta oba starša učitelja in imata otroke. Nenazadnje pa tudi oprema; povsod ni mogoče zagotoviti potrebnega števila elektronskih naprav, tudi dostopnost omrežja ni povsod zadostna.

V tem trenutku se nam vsem porajajo vprašanja, na katera nimamo odgovorov. V kolikor se soočate z vprašanji, dilemami, skrbmi, se lahko obrnete na šolsko svetovalno službo in seveda tudi na razrednika.

Vsi vemo, da pouk na daljavo ni isto kot pouk v razredu. Pa vendar, poskrbimo, da učenci ne bodo izgubili izobraževalne kondicije. Zato je vaše sodelovanje v tem trenutku toliko bolj neprecenljivo. Le skupaj bomo uspešni.

Ostanite doma in ostanite zdravi.

Ivica Vončina, ravnateljica

Dina Rudolf, pomočnica ravnateljice

Zdenka Skrt, pomočnica ravnateljice

Dostopnost