Skoči na glavno vsebino

V nedeljo, 13. oktobra 2019, se je v Športni dvorani Gimnazije Jurija Vege Idrija zbralo mnogo ljudi, ki v hitrem tempu sodobnega sveta še znajo prisluhniti in slišati klic po pomoči. Ševalu so podali roko.

Za svojo velikodušnost so bili nagrajeni, saj so bili priče zares lepemu koncertu, ki so ga sooblikovali naši, idrijski glasbeniki skupaj z učenci in učitelji Osnovne šole Idrija.

Organizatorji dogodka se zahvaljujemo vsem nastopajočim: Anji Istenič, Marijanu Novaku, Žigu Laknerju, Jakobu Kobalu, Mladinskemu pevskemu zboru Mladi upi in priložnostnemu učiteljskemu pevskemu zboru z zborovodkinjo Marino Bizjak, ženski pevski skupini Menseluštapet z zborovodkinjo Polono Bolčina,  Idrijskemu neoktetu z umetniško vodjo Elizabeto Lampe, dijakom Gimnazije Jurija Vege Idrija Lovru Skrtu, Tari Caruso Bizjak, Blažki Gantar ter Nini Domnik in Jaši Jerebu Podobniku, Nastji Lakner Čavlović in Taji Lakner.

Iskrena zahvala gre tudi sponzorjem, ki so podprli dogodek: Gimnazija Jurija Vege Idrija, Občina Idrija, Župnija Idrija, Karitas Idrija, Založba Bogataj, Pagis d. o. o., Avtomehanika Boštjan Leskovec ter medijski sponzor Primorski val.

Posebej se zahvaljujemo Ediju Božiču, Mateju Zajcu in Maticu Miklavčiču, ki so poskrbeli za profesionalno ozvočenje ter osvetlitev dogajanja.

S prostovoljnimi prispevki se je zbralo 3. 105, 96 eur in točno za toliko je Ševalova družina bližje primerno opremi za njihov dom. Hvala vam, dobri ljudje.

Je južni otok. Je.
(K. Kovič)

Dostopnost