Skoči na glavno vsebino
V petek so učenci 9. razreda skupaj z učitelji ter ob pomoči več društev ter posameznikov (našteti so spodaj) organizirali Dan hokeja. Dogodek je odlično uspel! 
 
Zjutraj in dopoldan je dogodek potekal v obliki športnega dne, kjer so učenci usvojili (in nadgradili) znanja rolanja ter spoznali osnovne hokejske veščine. Ob koncu dopoldanskega dela so se nekateri že lotili peke peciva in priprave prizorišča za popoldanski del, spet drugi pa so se lotili dodatnega treninga saj je bila seveda prisotna želja, da bi kar najbolje zastopali svoj razred na medrazrednem tekmovanju.
 
Popoldan pa je dogodek potekal v sklopu javne prireditve in veseli nas, da je bil lepo obiskan. Ves čas prireditve so potekale tudi spremljevalne dejavnosti za obiskovalce, kjer so najspretnejši na koncu za svoje dosežke prejeli tudi nagrade. Rezultatsko pa se je popoldan odvil na naslednji način:
 
Učenci so najprej dokaj rutinirano opravili s starši (3:0), ki so prav tako v naslednji tekmi morali priznati premoč učiteljem (2:0), najbolj napeta tekma pa je bil obračun med učenci in učitelji. Srečanje je bilo tako izenačeno, da je odločitev padla šele v podaljšku ob igri na zlati gol, s katerim so učenci vendarle premagali vratarja učiteljev ter se veselili zmage s 3:2. Sledila je še ekshibicijska tekma med Sveti Duh Eagles in HK Železniki, ki je bila prav tako rezultatsko zelo zanimiva. Po izenačeni uvodni tretjini, so nato HK Železniki prevzeli pobudo v drugi tretjini in z vodstvom pobegnili na 5:3, a so nato Eaglesi ob bučni podpori navijačev izid uspeli obrniti in tako na koncu tudi dobili tekmo s 7:5. Sledil je še vrhunec dneva – Grand Finale, kjer sta se pomerila najboljša dva razreda s skupinskega dela: 9.b in 9.c. Obe ekipi sta igrali požrtvovalno in prikazali kvalitetno igro, tako da so na koncu seveda odločale malenkosti in tudi dejstvo, da je obračun odločil zgolj en gol pove dovolj o tem, kako izenačena je bila igra. Zmago pa je na koncu osvojil 9.c.
 
Sledila je še podelitev pokala, nekaj skupinskih fotografij, potem pa pospravljanje opreme in igrišča ter seveda veliko zadovoljstvo ob uspešno izvedenem dogodku, ki je bil sicer prvi, ampak (glede na odzive) še zdaleč ne zadnji.
 
Hvala vsem, ki ste nam pomagali pri organizaciji dogodka! Poleg učencev in učiteljev to velja tudi za:
 
– Hockey Repair Shop
– Društvo Hokej za vse
– Inline zveza Slovenije
– ŠAD Mavrica
– Društvo Super Polh
– Sveti Duh Eagles
– HK Železniki
– posamezniki iz okolice Škofje Loke
 
Več slik in novic o dogodku sledi…
 
David Stegu
Dostopnost