Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 26.9.2019 smo šli k prijateljem v PPVI. Tam smo spoznavali organizacijo Rdeči križ. Prišla je tudi delavka na Rdečem križu in nam pokazala, kako oživljati ljudi. Pokazala nam je tudi, kako oskrbeti rano. Ko smo s tem končali, smo odšli proti stavbi, kjer ima Rdeči križ svoje prostore in skladišče. Po ogledu smo se zahvalili in poslovili.

Yulieth

Naučili smo se, kako se oživlja in pomaga ponesrečencu .Spoznali smo, kako deluje organizacija Rdeči križ. Tam zbirajo oblačila,hrano ,igrače… Lepo  je, ko nekomu pomagaš v teških časih .Upam, da se tega vsi zavedamo.

Irena

 

V četrtek, 26.9. smo imeli naravoslovni dan. Najprej smo se zbrali v naši učilnici. Nato smo se združili z “ta malimi” in učiteljico Kerstin in Alenko. Ko smo prišli v bivši dom Nikolaja Pirnata, smo se pogovarjali o Rdečem križu. Nato smo imeli malico in po njej smo se malo poigrali. Nato smo še narisali slike za Rdeči križ. Poučili smo se o zdravstvu in se naučili, kako se pomaga nezavestnim in se jih postavi v pravilen položaj. Naučili smo se pravilnega obvezovanja ranjencev. Potem smo Blažki dali darilo. Nato smo se odpravili v prostore Rdečega križa. Tam smo spoznali, kako shranjujejo oblačila in hrano. Nato smo šli nazaj v šolo. Naravoslovni dan se mi je zdel vredu, saj sem izvedel veliko koristnih stvari.

Aljaž

Dostopnost