Skoči na glavno vsebino

Na tehniški  dan smo šli Na Krnice. Tam smo videli konje, teličke in krave. Pomagali smo grabiti. Jaz sem se gugala na gugalnici. Potem smo poskusili različne sire. Poskusili smo tudi kislo mleko in sladko mleko. Bilo mi je zelo lepo.  Ko smo prišli Na Krnice smo šli pogledati hlev, kjer so bili živali. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo poizkusili različne sire in kislo mleko.

Irena Oblak

V soboto 11.5. smo šli Na Krnice. Bilo mi je zanimivo, saj sem bila tam prvič. Zjutraj smo prišli v razred. S učiteljicama in s starši smo se odpravili na avtobus. Ko smo prispeli, smo pomalicali. Potem smo šli vsi v hlev. Tam je bilo petinštirideset krav in bili so tudi konji. Mi otroci smo grabili travo za živali. Pokazali so nam tudi stroje kamor so dajali mleko. Potem smo šli na pokušino. Poskusili smo dve vrsti sira in sir za pečenje, kislo in sladko mleko. Potem smo poslovili in šli v cerkev. Cerkev je bila ob cesti in majhna. V cerkvi mi je bilo najbolj všeč poslikava. Gospa nam je povedala veliko zanimivih stvari. In potem smo šli nazaj v šolo in domov. In je bilo dogodivščine konec.

Karmen Kogej

 

Imeli smo delovno soboto , ampak nismo bili v šoli. Šli smo z starši, mamami in bratci,  sestrami na kmetijo Na Krnicah. Tam smo videli en velik hlev in v hlevu so nam pokazali krave, teličke in konje. Bili so trije lepi telički, 45 krav nekaj konjev in en žrebiček. Naj mlajši teliček je imel en teden in je še pil mamino mleko. Bil je zelo prisrčen teliček. Krave so zelo glasno mukale. Eden od konjev mi je hotel pojesti malico iz torbe ,ena od krav me je pa polizala po rok in imela je zelo hrapav jezik. Pokazali so nam tudi kje se dela mleko. Poskusili smo sir, kislo mleko in kruh. Poslovili smo se od kmetov in odšli pogledat cerkev svetega Florjana. Tam smo videli mozaik Florjana, mozaik Marije in Jezusa in mozaik starša od Marije. Ta sobota je bila zelo lepa dogodivščina.

Yulieth Uceta Ulloa

 

V soboto 11.5. smo šli Na Krnice. Bilo mi je všeč. Nisem še videla toliko veliko  živali. Ko smo prišli na Krnice smo pojedli malico. Potem smo šli vsi v hlev. Pokazali so nam tudi stroje,  kamor so dajali mleko. Potem smo poizkusili sir, mleko, sok, vodo. Potem smo šli v cerkev.  Bilo mi je zanimivo. In potem smo šli v šolo in domov. Bilo mi je zelo všeč.

 

Alma Jupaj

Imel sem se lepo. Videl sem krave, traktor. Všeč mi je bilo, ko je gospodar kosil travo, nato pa smo z njo nakrmili krave in konje. Poizkusil sem sir, i ga je potem mama tudi kupila.

Leon Kenda

Na Krnicah sem se imel super! Všeč mi je bilo, ko smo na vozove nalagali pokošeno travo, nato pa smo se na njih lahko vozili tudi mi. Veliko časa sem preživel v hlevu, ker somi bile živeli zelo všeč. Ata je za domov kupil sir, jogurt in mleko. Vse smo že poizkusili in nam je bilo všeč.

Vasja Trček

Na Krnicah sem zelo užival. Najbolj so mi bili všeč konji, ki sem jih tudi pobožal.- Poskusil sem tudi sir in kakav iz domačega mleka. Oboje je bilo zelo dobro!

Luka Filipič

Dostopnost