Skoči na glavno vsebino

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI poteka vsako leto tretji teden septembra. Cilj tega tedna je spodbuditi evropske občine, da uvedejo in promovirajo ukrepe za trajnostni promet, ljudi pa povabiti k preizkušanju alternativ uporabi avtomobila. V ta namen trenutno na OŠ idrija v sodelovanju z občino Idrija poteka akcija ‘Pešbus’, ki smo jo poskusno uvedli lansko šolsko leto. Po petih različnih progah vsako jutro vozi Pešbus s šoferji spremljevalci in potniki učenci.

Teden se zaključi z dnevom brez avtomobila, ko vsa sodelujoča mesta eno ali več območij za ves dan rezervirajo samo za pešce, kolesarje in javni prevoz.

Tudi naša občina bo na dan 21. 9. 2018 zaprla Mestni trg, kjer se bodo že od 9. 00 do 12. 00 odvijale različne aktivnosti, na katerih bodo sodelovali tudi naši učenci. Preizkusili se bodo v hokeju, kolesarstvu preko spretnostnih ovir, tekmovali v štafetnih igrah, peli, risali, plesali … ter s tem na simboličen način pokazali in opozorili, da so okolju potrebne in prijaznejše neprometne površine. Prikazana bo tudi razstava likovnih učencev naše šole.

Vabljeni k ogledu dogajanja tudi starši, sorodniki ter vsi, ki bi si želeli preživeti del dopoldneva z nami kot gledalci ali aktivni udeleženci.

Dostopnost