Skoči na glavno vsebino

25. MAJ- SVETOVNI DAN ORIENTACIJE

Učenci ONIS in PPVI smo ta dan preživeli skupaj z Emilom Kacinom orientacistom iz OK Azimut in svetovnim prvakom v štafeti v precizni orientaciji.

V petek 25.5.2018 smo imeli tehnični dan. Šli smo k našim prijateljem. Tam nas je čakal svetovni prvak orientacije. Povedal nam je nekaj o orientaciji in nam pokazal medaljo in pokal. Naredil nam je dve progi in smo dobili karto in se mogli orientirati po karti. Ta dan se mi je res zelo zdel in želom si, da se kdaj ponovi.

Klemen

V petek smo šli k svojim prijateljem. Šli smo v labirint iskat točke. Potem smo šli okrog stavbe. Emil Kacin je nam pokazal medaljo in poka.  Emil je nam razložil o orientaciji. O orientaciji sem nekaj novega zvedla. Imela sem se lepo. Emil Kacin je svetovi precizni orientaciji.

Irena

V petek smo imeli orientacijski dan. Po malici smo šli k prijateljem v PPVI, ki so nas že čakali. Kmalu se nam je pridružil Emil Kacin. Najprej nam je razložil, kaj je orientacija in na kaj moramo biti pozorni. Dobili smo papirje, ki smo jih morali na kontrolnih točkah luknjat. Dobili smo tudi zemljevid in še en papir za luknjanje. Najprej je šel vsak posebej na orientacijo, potem pa vsi skupaj. Na koncu smo dobili priznanja in še slikico. Najbolj mi je bil všeč labirint. Ta dan mi je bil zelo zanimiv, zato si želim, da bi ga še kdaj ponovili.

Aljaž

 

 

Dostopnost