Skoči na glavno vsebino
ZAČETNI POŽAR BI ZNALI POGASITI SAMI

ZAČETNI POŽAR BI ZNALI POGASITI SAMI

DSC01410

V mesecu požarne varnosti sta nas obiskala gasilca PGD Zavratec Primož Leskovec in Iztok Levac.

Pokazala sta nam različne gasilne aparate in razložila, kako jih uporabljamo. Opozorila sta na to, da začetne požare lahko pogasimo sami, če znamo gasilni aparat pravilno uporabljati.

Vsi učenci (in učiteljica) smo se lahko preizkusili v gašenju ognja z različnimi gasilnimi aparati (na prah in plin), preizkusili pa smo svoje moči tudi v gašenju s cevjo (z vodo iz rezervoarja).

Podrobno smo si ogledali tudi gasilni avto in različne pripomočke ter orodja, ki jih gasilci uporabljajo pri svojem delu.

 

več…

DAN JEZIKOV

DAN JEZIKOV

DSC01365

26. 9. je mednarodni dan jezikov. Mi smo se vživeli v različne rase ljudi po svetu  in narisali pestro paleto različnih ljudi: moških, žensk, mladih, starih, različnih ras.

Pozdrav “živjo” smo s pomočjo prevajalnika na internetu prevedli v 24 različnih jezikov in izstrigli oblačke. 

Narisali smo tudi zastave držav, v katerih te jezike govorijo.

Tradicionalni slovenski zajtrk 2013

Tradicionalni slovenski zajtrk 2013

zajtrkV petek, 15. novembra 2013, bomo že drugič obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga bomo letos izvajali že tretje leto zapored.

Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk in dneva slovenske hrane je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Hrana iz lokalnega okolja je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in posledično višjo hranilno vrednost. Zaradi bližine proizvodnje se lahko uporablja manj aditivov, kot so konzervansi, barvila ipd., taka živila pa so tudi prepoznavna po bogatem in tradicionalnem okusu. Z naročanjem živil od lokalnih pridelovalcev/predelovalcev posredno pripomoremo tudi k zmanjšanju sproščanja toplogrednih plinov zaradi krajših transportnih poti, zagotavljamo trajnostno rabo površin, namenjenih pridelavi hrane, ohranjamo delovna mesta na podeželju in dvigamo stopnjo samooskrbe s kakovostno, lokalno pridelano hrano ter tako izboljšujemo prehransko varnost prebivalstva.

več…

Ni zadetkov

Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.

Dostopnost