Tradicionalen slovenski zajtrk
Ob stari leseni skrinji smo prisluhnili zgodbi Berte Golob o peki kruha. Prav vse otroke je zelo zanimalo kaj se skriva v skrinji, zato smo jo previdno odprli in v njej našli stara oblačila. Učenci so si nadeli klobuke, rutice, naramnice, predpasnike, krila in srajce in se za nekaj ur preselili v preteklost.
Skupaj smo pripravili mizo: pogrnili smo vezen prt, prižgali svečo na glinenem podstavku, košare smo napolnili z domačim kruhom in jabolkami. Na mizi smo imeli tudi domače maslo, med in mleko. Posedli smo se za mizo in v prijetnem vzdušju skupaj zajtrkovali.
Po zajtrku so učenci zapeli in zaplesali ob poslušanju slovenskih ljudskih pesmi. Nato smo izdelali plakat o tradicionalnem slovenskem zajtrku in pripravili didaktični pripomoček za utrjevanje števil in abecede v obliki čebelnjaka in jablane. Prav vsi učenci so bili zelo zadovoljni z zajtrkom, zato so prav vsem, ki so prispevali dobrote napisali zahvalno pismo.
Foto utrinki s premiere filma Kresnik
Zabavno je bilo, ko nas še učiteljica ni prepoznala…
Zabavno je bilo na vajah…
Sladko je bilo po nastopu…
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2014
V petek, 21. 11. 2014 je Dan slovenske hrane. Naša šola se pridružuje ostalim vzgojno izobraževalnim ustanovam po Sloveniji, ki bodo ta dan obeležile s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Zajtrkovali bomo 1. šolsko uro.
Hrano (med je dar idrijskih čebelarjev, maslo in mleko bosta iz Idrijskih Krnic, kruh pa bo pečen v krušni peči v Novakih, jabolčni krhlji bodo iz kmetije v Hotavljah, jabolka pa nam je dostavil Danilo Božič ) smo v celoti zagotovili iz lokalnega okolja, domačih pridelovalcev. več…
Ni zadetkov
Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.