Skoči na glavno vsebino

Potek pouka na zadnji letošnji dan

Pouk bo za učence od 1. do 4. razreda potekal vključno do 4. šolske ure, za učence od 5. do 9. razreda pa do vključno 5. šolske ure.

Učenci, ki kosijo, naj gredo na kosilo takoj po končanem pouku.

Odhodi avtobusov in prvih kombijev bodo bo 12.10 v vse smeri, nekateri kombiji (dogovor s šoferji) pa uro kasneje. Varstvo vozačev bo organizirano do 13. ure.

Podaljšano bivanje bo potekalo po skupinah, organiziranih le za ta dan. Organizirano bo do 16. ure.

Dedek Mraz

Dedek Mraz

DSC 0184V petek, 19. 12. 2014, je naše otroke s polnim košem daril razveselil dedek Mraz. Iz debele knjige z zlatimi platnicami je prebral, da so naši otroci zelo pridni v šoli, prav tako pa tudi doma. Ahmet je dedku obljubil, da bo od danes naprej vedno sam pospravljal svojo posteljo. Davorina je zanimalo koliko tehta njegov koš.  Ostali pa so dedku zapeli pesmice in se mu zahvalili za darila in obisk.

 

več…

Priprava zdravega obroka

Priprava zdravega obroka

zdrav obrok18Učenci so se 16. 12. 2014 izkazali kot pravi kuharji. Izdelali so piramido zdrave prehrane, nato so pripravili zdravo malico, kasneje pa še kosilo. Zmešali so smuti iz jabolk, banan, ananasa, avokada, cimeta, kosmičev in jogurta. Iz polnozrnatega toasta so pripravili rolade. Kruh so najprej zvaljali, nato so ga namazali z medom in sezamovim namazom. Zavili so ga v rolado in nato okrasili s sadjem.

Kmalu po malici so učenci pričeli s pripravo kosila. Potrebno je bilo očistiti in narezati zelenjavo. Simona je na koščke zrezala bučo, Davorin je lupil krompir, Janez pa je narezal česen tako, kot ga je naučila stara mama. Jakob, Ahmet, Julija in Eva so narezali ananas, bučke, paradižnik in špinačo. Krompir, buče in špinačo so skuhali, ostalo zelenjavo pa so razporedili na testo za pico.

Učenci so sodelovali tudi pri pomivanju posode in okrasitvi mize. Prav vsi so bili istega mnenja, da je bila hrana, ki so jo sami pripravili zelo okusna. več…

Ni zadetkov

Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.

Dostopnost