Skoči na glavno vsebino

Sreda, 18.5.2022

Danes smo v šolo povabili starše. Ko smo prišli v šolo, smo imeli prvo uro, malico in potem smo šli na balinišče zraven stadiona. Tam smo balinali. Po balinanju smo ugotavljali, koliko pokalov so p0rejeli idrijski balinarji. Bilo jih je 327. Potem smo odšli v Mejco. Tam smo pojedkli jagode in šli v kamšt, ker je bil Dan muzejev. Ogledali smo si slike. Potem smo se v Mejci še igrali in lovili. Nato smo odšli v šolo. Imel sem se zelo lepo.

Vasja

Danes smo imeli športni dan. Šli smo na balinanje. Najprej je trener razložil kako se prime žogica in kako se postavimo. Potem smop začeli igrat. Po balinanju smo šli pogledat še pokale. Bilo jih je 327. Šli smo še do Kamšti in si jo ogledali zunaj in znotraj. Šli smo tudi na igrala. Imeli smo se zelo lepo. 6. šolsko uro smo imeli še pouk.

Sefejdin

18.5.2022 smo imeli Simbiozo giba. To je medgeneracijsko druženje, ki ga na NIS pripravijo učiteljice za nas in za naše bližnje sorodnike. Letos smo spoznavali balinanje. Najprej smo se seznnili z rokovanjem in uporabo balinarskih krogel. Odigrali smo tudi nekaj iger. Za konec pa smo ugibali še število pokalov, ki jihje dobila balinarska zveza Idrije. Za kratek čas smo pokukali še v Kamšt. Pripravili so aplikacijo, kjer s pomočjo QR kode spoznavamo Kamšt. Prikaže se ti vrteče kolo, ki so ga uporabljali8 v času izkopavanja živega srebra. Vodička nam je prijazno razložila še nekaj podrobnosti o kamšti. V Mejci je sledilo še malo zabave in igre na igralih.

Urša

 

Danes smo odšli s starši na balinanje.. Ko smo prišli na baliniššče, nam je učitelj balinanja povedal, kako se pravilno balina. Po dolgem času so na vrsto za balinanje prišli še starši. Obiskala nas je učiteljica Jana, ki nam je prinesla malo vitaminov.- Na koncu smo odšli gledat še Kamšt, ker je bilo brezplačno. Imeli smo se lepo

Tjaša

Všeč mi je bilo metanje žoge.

Tomi

Lepo je bilo, ker so prišli ata, mama in sestrica.

Tim

Dostopnost