Skoči na glavno vsebino

Ko smo vstali, smo se oblekli, pospravili sobe in pozajtrkovali. Za dopoldansko dejavnost smo se razdelili v dve skupini.

Prva skupina se je na pot odpravila peš, druga pa s kanuji do naših največjih, sečoveljskih solin.  Najprej smo se naučili glavnih pravil pri veslanju v kanuju, nato smo se odpravili na morje.

Na poti smo se peljali mimo gojišča školjk in ribogojnice. Ko smo prispeli v glavni kanal, smo videli opuščene solinarske hiše in seveda solna polja.

Na solinah smo si ogledali muzej, kjer je prikazana zgodovina sečoveljskih solin in način pridobivanja soli. Obiskali smo tudi trgovino, kjer smo si nakupili slastne čokolade s solnim cvetom.

Za pot nazaj smo se skupini zamenjali – zdaj je druga skupina šla nazaj do doma peš, prva pa s kanuji. Komaj smo čakali kosilo, odmor smo izkoristili za igro odbojke.

Popoldanska aktivnost je bila lokostrelstvo. V uvodu smo preizkusili nekaj tehnik sproščanja – dihalne vaje, nato smo vadili streljanje z lokom.

Po vajah smo imeli še tekmovanje v lokostrelstvu. Po tej dejavnosti smo igrali še pink ponk in tudi tekmovali. Bilo je zelo razburljivo.

Do večerje smo na igrišču igrali odbojko. Zdaj nas čakajo še športne igre.

Kaj zanimivega pa nas čaka jutri?

Dostopnost