Skoči na glavno vsebino

V petek smo pekli jabolčni štrudelj. Ribal sem jabolka. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo pekli jabolčni zavitek.

Luka

V petek smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Po zajtrku smo odšli v gospodinjsko učilnico, kjer smo spekli dva jabolčna zavitka. Imeli smo se fajn in vsi so bili veseli. Na koncu smo zavitek pozkusili in bil je zelo dober.

Leon

V petek smo pekli jabolčni zavitek. Bilo je vredu.

Tim

Pri zajtrku smo jedli kruh, med, maslo in pili mleko. pojedli smo tudi jabolka. Po zajtrku smo pekli štrudelj.

Nik

Pekli smo štrudelj in potem smo ga pojedli.

Tomi

Vasja in Tjaša sta napisala pismo svojima prijateljema.

Draga prijateljica!

Kako si? Jaz sem vredu. Zakaj te ni v šoli?

Veš, da smo v petek imeli naravoslovni dan. Naredilu smo pogrinjek in na prtičke zavezali pentlje. Gor smo obesili litke z imenom in nalepili čebelico. Ta dan je bil tradicionalni slovenski zajtrk. Pekli smo jabolčni zavitek. Dali smo se v dve skupini in tako pekli. Štrudelj smo nesli ravnateljici in pomočnicu ravnateljice. Nekaj smo ga pojedli opoldne in še nekaj popoldne.

Upam, da se čimprej vrneš. Prosim, odgovori mi čimprej.

Lep podrav, Tjaša

 

Prijatelj, živijo!

Kako si? Jaz sem super. Kdasj boš prišel v šolo? Vsi te že pogrešamo.

V petek smo imeli naravoslovni dan. Škoda, da te ni bilo zraven. Imeli smo tradicionalni slovenski zajtrk. Na koncu smo spekli jabolčni zavitek. Ko smo prišli v šolo, smo se najprej samotestirali. Potem smo pogledali en filmček o čebeli sivki, o medu, maslu in jabolkih. Potem smo se pogovarjali o tardicionalnem slovenskem zajtrku.Potem smo se pripravili na delo. Najprej smo se razdelili v dve skupini. Nato smo začeli rezati jabolka. Nato smo jabolkom odrezali muho, pečke in pecelj. Nato smo jih naribali in porazdelili po testu ter dali v pečico za trideset minut. Ko se je jabolčni zavitek pohladil, smo ga poizkusili. Nekaj smo ga odnesli domov.

Upam, da se kmalu vrneš v šolo.

Adijo, Vasja

 

Dostopnost