Skoči na glavno vsebino

Pri pouku Športa in izbirnem predmetu Šport za sprostitev zelo radi spoznavamo nove športne panoge. Tokrat smo se preizkusili na strelišču Strelskega društva Jože Mihevc Idrija.

Sprejel nas je prijazen trener, gospod Vladimir Kržišnik. Seznanil nas je z osnovnimi pravili varnega ravnanja na strelišču. Pokazal nam je, kako ravnamo z zračno puško. Vsak je na svoji strelski poziciji preizkusil, kako ostro oko in mirno roko ima. Prvi streli niso zadeli naših tarč, toda po nekaj poizkusih smo se že veselili uspeha. Kdo se je najbolj izkazal………..?

 

Naučil sem se streljati. Puška je bila težka . Naučil sem se, kako moramo ustaviti metke. Streljali smo v tarčo. Jaz sem zadel samo trikrat. Imeli smo stojala, da smo nanje naslonili puške. Vmes smo se malo spočili. Pri streljanju moramo biti zelo previdni. Strelstvo je zahteven in težak šport. Tudi jaz bi bil strelec.

Sefejdin

 

Danes smo šli streljat z zračno puško. Zraven  je šla tudi učiteljica Jana. Gospod Vladimir nam je prej povedal, koka se strelja z zračno puško. Potem smo začeli streljati v tarčo, vsak v svojo. Bilo mi je zanimivo in poučno, ker veliko novega izvedela o streljanju z zračno puško. Potem smo se zahvalili. Tega dne sem se zelo veselila.

Irena

Danes smo pri športni vzgoji šli streljat z zračno puško. Zame ni bilo čisto novo saj nas je doma naučil naš sosed. Ko smo prišli, smo videli veliko pokalov. Gospod nam je povedal kako se strelja s puško in nam pokazal, kako se daje metke v puškp . Začeli smo streljati, šlo nam je kar dobro. Puška je bila malce težka. Malo nas je bolela tudi roka.  Na koncu se je Aljaž gospodu zahvalil in tako smo se vrnili v šolo. Za  seboj smo lahko vzeli tarče. Všeč mi je bil trening streljanja.

Karmen

 

Danes 30.1. smo šli streljati z zračno puško. Zelo zanimivo mi je bilo streljati, imeli smo tarčo v katero smo streljali. Tarča ja bila pritrjena na žico in žica je premikala ko smo pritiskali na gumb. Trener nam je povedal kako se obnašamo v sobi za streljanje. Nekaj krat sem poskušala ustreliti v tarčo ampak mi ni uspelo potem sem se navadila in zadela v sredino zanimivo in lepo je bil. Trenerju smo se samo še zahvalili in poslovili.

Yulieth

 

Danes smo streljali z zračno puško. Ko smo prišli na strelišče, nam je trener povedal navodila in kako se uporablja zračna puška. Preden smo začeli streljati, smo se postavili v pravilno strelsko stojo. Pokazal nam je, kako pravilno vstavimo metek v puško. Streljali smo eno uro. Vesel sem, da sem dosti zadel.

Ko smo končali, sem se trenerju zahvalil za lepo preživet čas na strelišču. Želim si, da bi to še kdaj ponovili.

Aljaž

Dostopnost