Skoči na glavno vsebino

Novoletne počitnice smo preživeli v Nemčiji. Največje mesto v Nemčiji je Berlin. Za novo leto smo jedli piškote v obliki srčkov, zvezdic, krogcev. jedli smo tudi potico. Na sprehodu smo si ogledli Berlin. Za novo leto sem oblekel srajco bele barve. Ati in m,ami sta mi kupila srajco, hlače in lepe čevlje z lučkami. med počitnicami sem se spočil. V centru mesta je bila velika smreka in okrog nje lepe rože vter veliko lučk in okraskov. V Idriji smo tudi postavili smrekico. Dobil sem darilo, v katerem je bilo veliko bombonov. V šoli sem dobil barvice, šilček in rubikovo kocko. Med počitnicami sem se imel lepo.

Sefejdin

Doma smo bili precej časa, a so počitnice vseeno hitro  minile. Sam sem že enajstega decembra zbolel in bil tako doma. za počitnice sem že ozdravel, a si še vedno nisem upal iti kam ven ali pa na izlet. Ker je zbolela tudi mamam, sva jelko postavila šele večer pred božičem. Sam sem jo okrasil z modrimi in rdečimi balončki. Ata je postavil jaslice. skupaj sva pripravila lučke na jelki. Za božič so prišli Daša, Enej in Janis. prinesli so mi majico, rokavice, kapo in bombone. pod jelko me je čakalo tudi darilo od mame in ata, tete Jože in botra Aljoše. Dobil sem same uporabne stvari. mami smo pomagali pripravit kosilo. Po kosilu smo šli pogledat jaslice v cerkev, potem sva z Janisom sestavljala sestavljanko Maček Muri in igrala karte spomin. ostale dni sem bral knjige o nabritem mulcu.. Prebral sem kar tri. Bile so zelo smešne.Veliko sem gledal risanke in zanimive filme. Nekajkrat sem kuhal kosilo, mama mi je malo pomagala. Za silvestrovo smo skupaj pripravili večerjo. Potem smo se pogovarjali, jaz sem bil zaspan in zato sem šel kar spat. Zjutraj, ko sem spal smo si voščili za novo leto. Tudi ta dan sem mami pomagal kuhati kosilo, rezal sem zelenjavo in mešal omako. Pripravil sem tudi mizo in nanjo prinesel hrano. Ostale dni sem malo pokukal v učbenike in zvezke. V nedeljo sem si pripravil šolsko torbo in se že malo veselil, da bom spet videl sošolce in sošolke.

Aljaž

Doma smo bili precej časa, a so počitnice vseeno hitro  minile. Za božič smo imeli zabavo pri nas doma. Prišli so tete, strici, sestrićčne in bratranec. Skupaj smo se poveselili, pojedli božično kosilo in odpirali darila. Potem smo nekaj časa preživeli doma in gledali družinske filme. Za novo leto smo šli k teti domov in skuhali kosilo. Prišla sta še druga teta in stric. Ko je napočilo novo leto, smo odprli šampanjec in sok za otroke. Drugi dan smo šli k noni in nonotu na kosilo. Čez cele počitnice smo gledali božične filme. Spekli smo piškote in in anredili nekaj okraskov za pred vrata. Ker je bilo lepo vreme, sva šli z mojo psičko Negro na sprehod. Šli sva do gozda. Ko sva prišli nazaj, sva se na griču igrali. Vrgla sem ji palico ona jo je iskala in mi jo skrila. Zvelčer smo na televiziji gledali koncert Nine Pušlar. Te počitnice so bile lepe in nasmejane.

Yulieth

Doma smo bili precej časa, a so počitnice vseeno hitro  minile. Med novoletnimi počitnicami sem bila doma. Postavili smo tudi smreko in jo okrasili.Okrasila sem svojo sobo skupaj s svojo najmlajšo sestrico. Mami sem pomagala narediti potico in piškote. Piškote smo ponudili tudi gostom. Piškoti so bili zelo dobri in smo vse pojedli.Šla sem tudi v Cerkno na Pravljično deželo. V Pravljični deželi so imeli drsališče, nastope,  koncert in lahko smo si poslikali obraze. Med počiotniocami jke bilo zelo zanimivo in zabavno. Novoletne počitnice sem izrabikla tudi za počitek.

Irena

Dostopnost