Skoči na glavno vsebino

Dan po božiču, na slovenski državni praznik, 26. decembra 2019, so učenci naše šole sodelovali na lepem prazničnem koncertu Nocoj je ena lepa noč.

Lep kulturni, praznični dogodek je pripravil Idrijski neoktet v sodelovanju s cerkvenim mešanim pevskim zborom in učenci Osnovne šole Idrija. V večeru, v katerem se je glasba prepletala z zapeto pesmijo in poezijo, sta učiteljici Elizabeta Lampe in Tjaša Petkovšek povezali oba praznika – božič ter dan samostojnosti in enotnosti. V sodelovanju z gospo Stanko Močnik, zborovodkinjo, sta predstavili tudi večkrat prezrte idrijske cerkvene skladatelje.

Naši učenci so koncert obogatili na več načinov in v veliki meri doprinesli k temu, da dogodek nikogar od prisotnih ni pustil ravnodušnega.

Nastopili so člani otroškega pevskega zbora Zlata roža Tea Kosmač, Kaja Česnik Pivk, Lina Kreft, Manca Ana Jesenko Žitnik in Amadej Poljanec.

Na Orffovih glasbilih so ustvarjali Dunja Majnik, Lara Grošelj, Karolina Gantar, Ema Pišlar, Eva Kacin, Nicole Ulloa Kržišnik, Neža Strel, Manca Strel, Sabrina Kunc, Neli Kunc in Neja Hladnik Uršič.

Učenke in učenci Petja Tončič Petkovšek, Drejc Boškovič, Zarja Prezelj, Nik Jezeršek, Gašper Golob Rupnik, Naja Kacin, Hana Pavšič, Klara Jereb in Tinkara Rupnik pa so večer obogatili z doživetij pripovedovanje in branjem slovenske poezije in drugih odlomkov.

Aplavz, ki so ga bili vsi nastopajoči deležni ob zaključku večera, je nagradil trud, ki so ga vložili v svoj nastop, in dokazal, da so svojo nalogo opravili praznikom primerno – toplo, srčno, s ponosom.

Avtor fotografij: Damjan Makuc.

Dostopnost