Skoči na glavno vsebino

V petek, 8. novembra, je v Izoli potekalo 55. srečanje najmlajših filmskih in video ustvarjalcev Slovenije. Na srečanje se je prebilo 21 najboljših igranih, dokumentarnih in animacijskih filmov iz vse Slovenije, med njimi tudi film “Generacija Z: Ne al’ ja?”, delo idrijskih učenk in učencev pod mentorskim vodstvom učiteljev Davida Steguja in Roberta Jereba.

Dan smo pričeli z zgodnjim odhodom iz Idrije ter ga v Izoli nadaljevali z registracijo udeležencev, malico ter dopoldanskimi delavnicami in hitro je bil čas za kosilo. Po kosilu pa je bil na sporedu popoldanski del, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali. V nabito polni dvorani Art kina Odeon so pripravili projekcije vseh filmov, ki so se uvrstili na srečanje, nato pa je bil čas za razglasitev zmagovalnih filmov in podelitev priznanj.

Po srebrnih plaketah, so organizatorji podelili tudi nekaj zlatih. Eno izmed njih so osvojili tudi idrijski osnovnošolci. Na koncu pa je napočil čas za podelitev še zadnje, največje nagrade, nekakšnega 1. mesta na festivalu. Ta nagrada je bila Priznanje otroške žirije za najboljši film. Napovedovalec je kar nekaj časa spretno zavlačeval z razglasitvijo preden je končno le sporočil, da to nagrado prejme ekipa OŠ Idrija. Seveda je takoj zavladalo veliko veselje in zadovoljstvo. Še posebej pomenljivo je dejstvo, da je bil film všeč tudi nekoliko mlajšim učencem, ki so bili člani tokratne žirije. Po podelitvi je bilo ravno dovolj časa še za skupinsko sliko ob morju, nato pa je bližajoča se nevihta poskrbela za odhod proti avtobusu in vožnjo nazaj domov.

Preživeli smo res lep dan, dobljena nagrada in priznanje pa sta še en dokaz več o res kvalitetnem sodelovanju, ustvarjalnosti in motivaciji naših učenk in učencev. Vse skupaj pa seveda predstavlja tudi dodatno motivacijo za prihodnje projekte.

Še nekaj dodatnih povezav in zapisov o dogodku:

Dostopnost