Skoči na glavno vsebino

V sredo, 16. 1. 2019, so učence izbirnega predmeta Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami medse prijazno sprejeli policisti Idrijske policijske postaje.

Policist Edo Miklavčič je našim učencem izčrpno razložil naloge, sestavo in delovanje policije v naši državi, njegov kolega Blaž Kodele pa je spregovoril o tem, kako postaneš policist. Zanimiv je bil tudi ogled dežurne pisarne, kjer nas je sprejel policist Beno Čoha – učencem je pokazal računalniške baze podatkov, s katerimi si policisti pomagajo pri svojem delu.

Z navdušenjem so učenci spremljali predvsem praktične prikaze – od tega kako se jemlje prstne odtise in druge biološke sledi s katerimi policisti preizkujejo kriminalna dejanja ter prikaz opreme, s katero rokujejo. Fantom je bilo seveda najbolj zanimivo orožje, zaščitna oprema in vozila. Ni manjkal tudi obisk celice za pridržanje.

S policijske postaje Idrija smo odšli polni vtisov, naši prijazni možje v modrem pa so nam pokazali predvsem to, da je poklic policista mnogo več od stereotipne predstave – nekoga, ki nas na cesti ustavi in nam piše kazni.

Policijski postaji Idrija, predvsem pa vsem trem sodelujočim policistom – Edu Miklavčiču, Blažu Kodele, in Benu Čoha pa iskrena zahvala, da so si v svojem prenatrpanem in premalo plačanem delavniku vzeli čas za nas!

Dostopnost