Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 9.4. smo imeli naravoslovni dan. Šli smo v Cerkno. Tam smo se razdelili v pet skupin. Še prej smo pomalicali. najprej smo morali iz papirnatega krožnika narediti trikotnik, izrezati kroge in jih natakniti na dve leseni paličici. Ko je bil avtko narejen, smo napihnili balonček. Zrak je potiskal avto. Nato smo v tehnični učilnici dobili leseno hiško z lučkami in žicami. Žice smo morali dati skupaj tako, da smo lahko prižgali luči. Na tretji točki smo iz barkra, vode in soli izdelali baterijo. Pri četreti točki smo imeli test znanja in mi je bilo res všeč. Na zadnji točki smo si ogledali hiško.

Klemen

V ponedeljek smo šli v Cerkno. Ko smo prišli, smo pomalicali. Potem so nas razdelili po skupinah. Šli smo v razrede. Najprej smo si ogledali kratek filmček. nato smo šli v drug razred in naredili  baterijo. Spet smo šli v drug razred in reševali naloge. Spoznali smo tudi brunarico. Potem smo igrali twister. V naslednji učilnici smo izdelovali avtomobilček. V drugi učilnici smo poskušali vzpostaviti energijo v hiškah. Najbolj všeč mi je bilo izdelvati avtomobilček na zrak. Potem smo se vračali domov. zelo mi je bilo všeč, saj sem prvič spoznala cerkljansko šolo.

Karmen

Danes smo imeli tehniški dan. Ogledali smo si leseno hiško- brunarico. Imeli smo delavnice: izdelava avtomobilčka, ogled lesene hiške, elektrika v hiši. Pri izdelavi avtomobila smo potrebovali. slamice, lesene palčke, papirnat krožnik, kartonske “gume” in balon. Obnovljivi viri so sonce, veter, voda in drevesa- les.

Irena

Zelo dobro mi je bilo, ko smo šli z učiteljico Martino v Cerkno na tehniški dan. Ko smo pomalicali, so nas razdelili v skupine. odšli smo vsak v svojo skupino, po delavnicah. Prva delavnica je bila fantastična, saj smo morali povezati žice med seboj do stikala. V drugi delavnioci smo morali narediti baterijo. V tretji delavnici smo morali reševati naloge. V četrti delavnici smo delali avtke. Potrebovali smo škarje, karton, lepilni trak, tri slamice, kartonast krožnik in balon. Najprej smo iz kartona naredili kolesa, izstrižena kolesa smo pritrdili na leseno palčko. še prej smo na paličko dali slamico. Balon smo nalepili na konec tretje slamice in pogledali, če kaj pušča. Krožnik smo nekako prepognili in gor nalepili kolesa in slamico z balonom. nastal je lep avtko na zrak.

Yulieth

 

Dostopnost