Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Idrija je že nekaj let vključena v projekt samoevalvacije, katerega namen je kakovostno in trajnostno uvajanje izboljšav učenja in poučevanja ter dosežkov učencev. Da bi spremembe oz. izboljšave lahko dosegli, smo strokovni delavci z ravnateljico, glede na kontekst delovanja šole, skupno izbrali naši ključni področji kakovosti. Ena izmed njih je spodbujanje bralne pismenosti.

Na šoli se zavedamo pomena spodbujanja branja, zato smo na razredni stopnji postavili v začetku letošnjega leta tudi nov bralni kotiček, za katerega je sredstva prispeval Šolski sklad OŠ Idrije. V njem bodo poleg stalnih knjig in revij našle mesto tudi priložnostne razstave in aktualni dogodki, ki jih bomo obeležili. Vabljeni k ogledu.

Prav zato, ker želimo na področju bralne pismenosti narediti še več, smo se učenci 5. a razreda z razredničarko letos, na pobudo knjižničark Mire Tratnik in Martine Vidmar, vključili v vseslovenski projekt Naša mala knjižnica, kjer z različnimi dejavnostmi spodbujamo bralno pismenost. Letos smo počeli in še vedno počnemo ogromno zanimivih stvari. Vabimo vas, da si jih ogledate na naši razredni spletni strani 5. a razreda pod zavihkom Projekt NMK (http://rslidija-osidrija.splet.arnes.si/)

Dostopnost