Skoči na glavno vsebino

25. novembra 2015 se je s svečano razglasitvijo rezultatov zaključil tradicionalni, 9. vseslovenski natečaj osnovnošolske fotografije »BISTVO OČEM SKRITO, SRCU ODKRITO«. S svojimi fotografijami je na natečaju sodelovalo sedemnajst učencev naše šole: Neli Alič, 9. a, Tadeja Boškin, 9. a, Vid Brložnik, 7. a, Tara Caruso Bizjak, 9. b, Andrej Erjavec, 9. a, Filip Erjavec, 7. b, Nace Gnezda, 7. b, Gašper Grošelj, 7. b, Jernej Koražija, 7. a, Rok Lazar, 9. a, Lara Lukač, 8. c, Lenart Munih, 9. a, Ajša Podgornik, 8. c, Jošt Rovtar, 9. a, Aleš Serženta, 8. a, Jakob Tratnik, 7. a in Aljaž Vončina, 7. a.

Naši učenci so se ponovno izkazali z izvrstnimi fotografijami. Strokovna žirija je zato uvrstila našo šolo na prvo mesto med dvainšestdesetimi sodelujočimi šolami. Glavni nagradi smo osvojili tudi med posamezniki. Rok Lazar je bil proglašen za najboljšega fotografa natečaja. Za fotografijo z naslovom Gozdni vitez je prejel diplomo. Zlato priznanje za najboljšo fotografijo natečaja je prejel Nace Gnezda za fotografijo z naslovom Chivenija.

 

Ob tem dodajmo še nekaj statističnih podatkov. Na letošnjem natečaju so sodelovalo 270 učencev iz 62 šol, ki so na natečaj poslali 715 fotografij. Žirija je na razstavo uvrstila 43 % prejetih fotografij. Učenci naše šole so na natečaj poslali 48 fotografij, od katerih je bilo na razstavo uvrščenih kar 38 fotografij. Žirija je tako na razstavo uvrstila 79 % fotografij, ki so jih poslali naši učenci, kar je visoko nad povprečjem in kaže kvaliteto vseh naših mladih fotografov.

 

Našim fotografom iskreno čestitamo!

 

Matjaž Kerček,

mentor fotografije

Dostopnost