Skoči na glavno vsebino

 

BALINANJE

Kar nekaj dvignjenih rok je odgovorilo na vprašanje “Kdo je že balinal?” Balinanje je zabaven družaben šport. Predstavnika Balinarskega kluba Idrija sta na začetku srečanja predstavila delovanje društva in uspešnost domačih tekmovalcev, potem pa nas hitro povabila v akcijo. Razdelili smo se v skupine po pet učencev in se preizkusili v pravilni začetni tehniki metanja krogle, t.i. bližanju (met iz mesta, tako, da se krogla kotali po tleh in ustavi čim bliže balinu). Sledilo je metanje balina (manjša kroglica) in točkovanje z uporabo številčnega kvadranta. Za označevanje krogel in merjenje oddaljenosti krogel od balina sta trenerja uporabila risalko za zbijanje. Ko obe moštvi odigrata vse krogle, eno moštvo doseže po eno točko za vsako kroglo, ki je bližja balinu od najbližje krogle nasprotnega moštva. Ni mladosti brez vsaj malo tekmovalnosti in tokrat je šlo precej zares, saj smo imeli dobro priložnost igranja na pravem balinišču. Dobra iztočnica za prihajajoči veseli december, ko lahko namesto balinčkov in ploščkov uporabimo snežne kepe, v telovadnici in doma pa krogljice iz blaga.

 

ŠPORTNO (PRECIZNOSTNO) STRELSTVO

Enega od naših sošolcev smo ujeli na treningu pred strelsko tekmo. Posebno strelsko oblačilo mu je dajalo videz pravega novodobnega vojščaka. Število njegovih zadetkov v črno polje papirnate tarče mu je prineslo konkretno prednost pred nami. Neglede na rezultat nam je športno strelstvo prineslo veliko zadovoljstva, saj smo si z izstrelitvijo vseh petnajstih metkov z zračno puško pokazali svojo lastno koncentracijo, natančnost in samodisciplino.

ŠPORTNO (BALVANSKO) PLEZANJE

V soboto, ko se je dan prevešal v mrak, je dež prehajal v prvi sneg. Najmlajši učenci podružnične šole Godovič in nekaj idrijskih plezalcev je za eno uro stopilo v vertikalo male telovadnice Športnega centra Idrija. Imeli smo se lepo.

Dostopnost