Skoči na glavno vsebino

PLANICA

Danes smo si ogledali skakalnice. Naučili smo se njihova imena in dolžine. Veliko smo se naučili o njihovi zgodovini in o skakalcih, ki so skakali v Planici. Pot do vrha je bila dolga 20 minut. V dom smo se vrnili po gozdi poti, in si ogledali poučni film o tehnikah skokov in o gradnji skakalnic v Planici. Videli smo opremo in rekorde od začetka Planice. Planica se mi zdi zelo zanimiva in lepa.

FILIP RUPNIK

 

PLANICA

Ob 8.00 se je 7. razred zbral na avtobusni postaji. Ko so učitelji preverili prisotnost vseh učencev, smo se vkrcali na avtobus, ki nas je zapeljal v CŠOD v Planico. Ko smo prispeli, smo se seznanili s pravili, ki tukaj veljajo. Razporedili smo se po sobah in v tri različne skupine. Najprej smo imeli slastno kosilo. Imeli smo zelenjavno juho, segedin golaž, krompir in sladico. Po tem obilnem kosilu, je prva skupina (A) odšla na ogled planiških skakalnic, skupina B je odšla v gozd (med njimi tudi jaz), skupina C pa na nordijsko hojo. Ko smo se vrnili, smo imeli prosti čas. Večinoma pa smo ga preživeli v svojih sobah. Za večerjo smo imeli cesarski praženec. Po večerji je sledil večerni program, in sicer kratek nočni pohod.

DAŠA VONČINA

 

NORDIJSKA HOJA

Najprej smo odšli v učilnico, kjer smo se pogovarjali o osnovni tehniki nordijske hoje. Izvedeli smo, da se je razvila iz teka na smučeh. Ko smo se nehali pogovarjati, smo si šli izposodit pohodne palice. Nato smo odšli pred dom in naredili vaje za ogrevanje. Učiteljica nam je med tem povedala, da pri nordijski hoji deluje kar 90 % mišic v našem telesu. Potem nam je pokazala nekaj osnovnih vaj, kako osvojiti tehniko nordijske hoje. Nato smo odšli na teren. Naučili smo se hoditi in teči z nordijskimi palicami. Ugotovili smo, da je ta šport zelo naporen, vendar zelo zabaven.

MARUŠA MLAKAR

 

GOZD

Na delavnici gozd smo se učili o gozdu. Najprej smo se zbrali v učilnici, kjer smo se pogovarjali o gozdu. Nekaj smo se naučili, druge stvari pa smo samo obnovili. Nato smo se odpravili v gozd, kjer smo opravljali različne naloge. Ogledovali in raziskovali smo rastline in živali. Ker je še vedno malo mrzlo, ni bilo veliko živali, na drevesih pa še vedno ni listov. Po opravljenem delu smo naloge preverili.

TADEJ GNEZDA

095122139141151DSC02790DSC02803

Dostopnost