Skoči na glavno vsebino

 

zajtrkV petek, 21. 11. 2014 je Dan slovenske hrane. Naša šola se pridružuje ostalim vzgojno izobraževalnim ustanovam po Sloveniji, ki bodo ta dan obeležile s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Zajtrkovali bomo 1. šolsko uro.

Hrano (med je dar idrijskih čebelarjev, maslo in mleko bosta iz Idrijskih Krnic, kruh pa bo pečen v krušni peči v Novakih, jabolčni krhlji bodo iz kmetije v Hotavljah, jabolka pa nam je dostavil Danilo Božič ) smo v celoti zagotovili iz lokalnega okolja, domačih pridelovalcev.

Poleg bogatega zajtrka bodo učenci in učitelji izvajali tudi druge aktivnosti, v katerih bodo spoznali vpliv dobrih prehranskih navad in gibanja na zdravje ter pomen in prednosti lokalne pridelave živil. http://tradicionalni-zajtrk.si/zajtrk_2014/

slohrana

Z Dnevom slovenske hrane, 21. 11. 2014 bomo pričeli z uvajanjem nesladkanih pijač (čaj, kava, 100 % sok ) pri vseh obrokih v šoli ( malica, kosilo ). Upoštevali bomo Smernice zdravega prehranjevanja v šoli.

Starše spomnim, da je možnost odpovedi šolske malice ali kosila tudi preko spletne strani prehrana@os-idrija.si

Vodja šolske prehrane

Zdenka Rejc

 

Dostopnost