Za zajtrk bomo danes jedli domač kruh, maslo in med. Popili bomo skodelico toplega domače mleka, nato pa še domače jabolko za posladek. To nam bo dalo dovolj energije za učenje!Hrana, ki je pridelana doma ali v naši okolici je bolj zdrava od tiste hrane, ki prepotuje na stotine kilometrov, preden pride v trgovine in v naše hladilnike.
Učenci so o domači hrani razmišljali takole:
“Rada jem domača jabolka. So manjša kot v trgovini, ampak boljša.” (Petra, 2.r)
“Meni je boljši med kot Nutela.” (Jošt, 1.r)
“Rad pijem domače mleko. Rad ga jem skupaj s kroglicami.” (Vid, 1.r)
“Mi v trgovini kupimo žemlje, sami pa spečemo kruh. Rada ga jem.” (Neža, 1.r)
“Pri nas doma delamo domače maslo. Mleko nalijemo v pinjo in tolčemo gor in dol. Maslo damo v skrinjo in tako ga lahko imamo za dolgo časa.” (Manca, 3.r)
Česa se bom lotil najprej? Vse je dobro!
Med je okusen in da veliko energije.