Skoči na glavno vsebino

7.4.2022 smo se s črtetošolci po drugi šolski uri odpravili v Mestno knjižnico in čitalnico Idrija. Tam smo spoznali ilustratorja Petra Škerla. Predstavil nam je svoja dela,  podrobno pa slikanico Povodni mož ter kje dobi navdih za iluistracija in kakšne tehnike uporablja. Uporablja od barvic, temper, oljnih barv ter čisto običajnega oglja.

Razložil je tudi postopek od osnovne ideje do končne ilustracije. Pri Povodnem možu je uporabil temnejše odtenke barv, ki smo si jih lahko ogledali na panojih.

V spomin pa smo dobili njegov potpis in tri junake in njegovih ilustracij, Piko nogavičko, Gospoda Konstantina in ježa. Njegove ilustracije so mi iskreno ušeč, ker presegajo temne odtenke barv in so hkrati tako svelte.

Urša Pavšič

 

Danes smo  odšli v Mestno knjižnico in čitalnico Idrija. Dobilismo se z  gospodom Petrom Škerlom. Povedal je,da  rise 10 ali 12, mogoče pa tudi 14 ur na dan. Po poklicu ni illustrator , ampak nekaj drugega. Peter Škerl je rekel, da naj pozorno gledamo naravo oz. vse, kar je okoli nas,  ker tako se nam odpre svet za risanje. Na koncu nam je dal kazalke s svojim avtogramom in rekel je, da je njegova najljubša junakinja že od malih nog Pika Nogavička. Igrali smo se še eno igrico, ki je bila zalo zabavna. Tisti, ki je ugotavil, kaj rise, je dobil za svoj razred tega junaka. Mi smo ugotovili dve risbi, ki ju je narisal. Narisal je : GOSPODA KONSTANTINA, JEŽKA in PIKO NOGAVIČKO. Ter seveda mi smo ugotavili prvi dve. Imeli smo se lepo.

 

 

Tjaša Lapajne

 

Danes smo  odšli v Mestno knjižnico in spoznali Petra Škerla. Ko smo prišli v šolo, smo imeli prvi dve uri in malico. Najprej smo si ogledali risbe in se nato posedli. Četrtošolci so nam zapeli pesmico. Peter Škerl nam je povedal o sebi, o knjigah in o poklicu, ki ga opravlja. Nato nam je narisal nekaj risb. Mi smo poizkusili ugotovitim kaj rise. Mi smo ugotovili dve od treh. Kolikor smo jih ugotovili, toliko smo jih odnesli v učilnico in jih obesili. Nazadnje nam je dal še podpis. Imel sem se zelo lepo.

Vasja

 

Bili smo v Mestni knjižnici. Srečali smo se s Petrom Škerlem. Najprej so četrtički peli. Potem je prišel Peter Škerl in se nam predstavil. Pokazal nam je knjige, ki jih je ilustriral. Na koncu nam je narisal like iz knjig in morali smo jih prepoznati. Mi smo prepoznali dve. Vasja je prepoznal gospoda Konstantina, jaz pa ježka. Na koncu smo dobili njegov podpis.

Sefejdin

Dostopnost